Terapeutin pätevyys

Olen toiminut yrittäjänä vuodesta 2014. Sitä ennen työskentelin fysioterapeuttina valtion erityisoppilaitoksissa, sairaanhoitopiirillä sekä terveyskeskuksessa. Erikoisosaamisalueenani on lasten ja nuorten neurologinen fysioterapia, kuulo-näkovammaisten sekä vaikeavammaisten kuntoutus.
Toimin myös Suomen ratsastusterapiakoulutuksen kouluttajana. Kela on auditoinut toimintani hyväksytysti ratsastusterapian osalta 6/2019.

KOULUTUS
NDT/Bobath peruskurssi 10 vko 2017-2018
Ratsastusterapeutti - SRT® 2014
Fysioterapeutti AMK 2005
Maaseutuyrittäjän tutkinto - Nuorten hevosten kouluttaja 2002
Maatilatalouden perustutkinto - Hevosenhoitaja 2001

KIELITAITO
suomi, englanti, ruotsi, espanja ja tukiviittomat

LISÄKOULUTUS
Osaamistani ja ammatitaitoani ylläpidän ja päivitän lisäkoulutuksien avulla mm.
Ensiapu 2020
Allasterapiakoulutus 2017
ICF- koulutus 2015
Fyysisen ja psyykkisen trauman kohtaaminen ratsastusterapiassa 2014-2015
Alaselän toiminnalliset häiriöt 2014
Yrittäjyyskoulutus 20 pv 2014

RATSASTUSTERAPIAKOULUTUS
Ratsastusterapiakoulutus (52op) on monimuotoista ammatillista täydennyskoulutusta, joka kestää noin kolme vuotta. Koulutus jakautuu neljään opintokokonaisuuteen:
I hevonen terapiassa
II ratsastusterapia mielenterveyden ja käyttäytymisen tukena
III ratsastusterapia motoriikan tukena
IV päättötyö

Ratsastusterapeuttikoulutusta järjestää Ypäjän Hevosopisto yhteistyössä Suomenratsastusterapeutit ry:n kanssa. Pääsyvaatimuksena on vähintään ammattikorkea-/opistotason ammatillinen koulutus sosiaali- tai terveydenhuollon alalta, vähintään kahden vuoden työkokemus omassa ammatissa kuntoutusalalla sekä vankka hevoskokemus ja ratsastustaito. Koulutus on täydennyskoulutusta, jonka jälkeen jokainen toteuttaa terapiaa painottuen omaan ammatilliseen erityisalueeseensa.

Koulutuksesta valmistuttuaan ratsastusterapeuttilla on oikeus käyttää nimikesuojattua nimeä ratsastusterapeutti -SRT®. Viimeisen 30 vuoden aikana Suomessa on koulutettu 200 ratsastusterapeutti-SRT®