TENS-laitteen vuokraus

Babycare Elle TENS -laite on synnytyskivun lievittämiseen tarkoitettu laite. TENS-laite lähettää elektrodilappujen välityksellä sähköimpulsseja kehoon. Nämä impulssit lievittävät selässä tuntuvaa kipua vaikuttamalla kipuratoihin niin, että kivun tunne pienenee. Ne myös aktivoivat kehon omia kipua lievittäviä endorfiineja. TENS tulee sanoista "Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation".

TENS-laitetta käytetään niin, että tarrakiinnitteiset elektrodilaput kiinnitetään selkään juuri siihen kohtaan, missä kipu tuntuu. Synnytyksen alkaessa laite kytketään päälle ja supistuksen ajaksi tehoa lisätään. Sähköimpulssien voimakkuutta lisätään synnytyksen edetessä ja supistusten muuttuessa kivuliaammaksi.

TENS-laite on todettu turvalliseksi sekä äidille että lapselle. Se ei sulje pois muiden kivunlievitysmenetelmien käyttöä. Laitetta ei kuitenkaan saa kastella, joten kylvyn tai suihkun ajaksi se täytyy ottaa pois. TENS-laitteesta on monilla synnyttäjillä hyvin positiivisia kokemuksia. TENS-laite on hyödyllinen erityisesti kotonaoloaikana lievittämällä tehokkaasti kipua ja auttamalla siten pysymään rentoutuneena ja virkeänä. Se on hyvä apu myös niille, jotka toivovat ensisijaisesti ei-lääkkeellisiä kivunlievitysmenetelmiä synnytyksen aikana.

Huom! TENS-laitetta ei saa käyttää ennen 37. raskausviikkoa, ellet ole lääkärin valvonnassa. Jos sinulla on sydämentahdistin, sairastat epilepsiaa, kärsit diagnosoimattomasta kivusta tai olet epävarma laitteen sopivuudesta sinulle, ota yhteys lääkäriisi.

Vuokra: 40€/ noin 30 pv sisältäen yksilölliset itseliimautuvat elektrodit sekä laitteen käytön opastuksen. Laitteen saat noin 3 viikkoa ennen synnytystä ja saat pitää sitä kunnes vauva on syntynyt.

Varaathan laitteesi ajoissa 041-5442122 / Maija